بیمارستان امام رضا اردل
۱۴۰۳/۱/۲۸
1398/12/04
آنچه در مورد كرونا ويروس بايد دانست.
آنچه در مورد كرونا ويروس بايد دانست. علائم  و راه مقابله با آن
 
 

كروناويروس «جديد» چيست؟

كرونا ويروس جديد (CoV) نوعي جديد از ويروس است.

بيماري ايجاد شده با ويروس كرونا كه به آن بيماري كرونا 2019 (COVID-19) مي‌گويند، اولين بار در ووهان چين شناسايي شد. CO مخفف كرونا، VI مخفف ويروس و D  به معني بيماري (در انگليسي). قبلاً به اين بيماري «كروناويروس جديد 2019» يا «nCoV-2019» مي‌گفتند.

ويروس COVID-19 ويروس جديدي بوده و به خانواده ويروس‌هايي همچون سارس (سندروم تنفسي حاد) و ساير سرماخوردگي‌هاي معمولي مرتبط است.    

 

ويروس COVID-19 چگونه منتشر مي‌شود؟

ويروس از طريق تماس مستقيم با قطره‌هاي تنفسي فرد آلوده (ازطريق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ويروس منتقل مي‌شود. ويروس COVID-19 مي­تواند ساعت‌ها روي سطوح زنده بماند، ولي يك ضدعفوني ساده مي‌تواند آن را از بين ببرد.

 

علائم كروناويروس چيست؟

علائم شامل تب، سرفه و تنگي نفس است. در مواد حادتر عفونت مي‌تواند منجر به سينه پهلو (پنوموني يا همان عفونت ريه) يا مشكلات تنفسي گردد. در موارد نادر اين بيماري كشنده خواهد بود.

علائم بيماري شبيه آنفولانزا يا سرماخوردگي معمولي است، كه بسيار شايع تر از COVID-19 هستند. به همين دليل براي تاييد اين كه كسي COVID-19 گرفته باشد، بايستي آزمايش شود. نكته حائز اهميت اين است كه اقدامات كليدي پيشگيرانه را به خاطر بسپاريم كه عبارتند از شستشوي دست‌ها و رعايت موارد بهداشتي تنفسي (پوشاندن دهان به هنگام عطسه يا سرفه با دستمال يا آرنج خم شده، سپس انداختن دستمال داخل سطح آشغال در بسته). همچنين واكسن آنفولانزا نيز راه پيشگيري مناسبي است، بنابراين به ياد داشته باشيد كه واكسيناسيون خود و فرزندان‌تان را به موقع انجام دهيد.

 

چگونه مي‌توان خطر عفونت را كاهش داد؟

با رعايت چهار مورد احتياطي زير مي‌توانيد جلوي خطر عفونت براي خود و خانواده‌تان را بگيريد:

1. دستهاي‌تان را مرتب با آب و صابون يا ژل ضدعفوني الكل‌دار بشوييد.

2. به هنگام عطسه يا سرفه جلوي دهان خود را با دستمال يا آرنج خم شده‌تان بگيريد، و دستمال را داخل سطح دربسته بياندازيد.

3. از تماس نزديك با كساني كه سرما خورده‌اند يا علائمي شبيه آنفولانزا دارند اجتناب كنيد.

4. اگر خودتان يا كودكتان تب داريد، سرفه مي‌كنيد يا احساس مي‌كنيد مشكل تنفس داريد حتماً به دكتر مراجعه كنيد.

 

آيا بايد ماسك بزنم؟

چنانچه علائم تنفسي (سرفه يا عطسه) داريد، براي محافظت از ديگران استفاده از ماسك پزشكي توصيه مي‌شود. اگر هيچ‌گونه علائمي نداريد، نيازي به استفاده از ماسك نيست.

درصورت استفاده از ماسك، براي اطمينان از اثربخشي آن و جلوگيري از افزايش خطر انتقال ويروس، بايد از آن درست استفاده كرده و پس از استعمال نيز درست دفع نمود.

استفاده از ماسك به تنهايي براي جلوگيري از عفونت كافي نيست و بايستي با شستشوي مكرر دست‌ها، پوشاندن دهان به هنگام عطسه و سرفه، و جلوگيري از تماس نزديك با كساني كه علائم سرماخوردگي يا آنفولانزا دارند (سرفه، عطسه، تب) همراه باشد. 

 

آيا COVID-19 روي كودكان تأثير مي گذارد؟

اين ويروس جديد است و ما هنوز نمي‌دانيم كه چه تأثيري بر كودكان يا زنان باردار خواهد گذاشت. مي‌دانيم كه امكان دارد افراد در هر سني به اين ويروس آلوده شوند، اما تاكنون موارد نسبتاً كمي از COVID-19 در بين كودكان گزارش شده است. ويروس در موارد نادر كشنده است، و تاكنون بيشتر موارد منجر به مرگ در ميان افراد پيرتر با بيماري‌هاي زمينه‌اي ديده شده است.  

 

اگر فرزندم علائم COVID-19 داشت چه كار كنم؟

حتماً درمان پزشكي را شروع كنيد، ولي به خاطر داشته باشيد كه اكنون در نيمكره شمالي فصل آنفولانزا است و علائم COVID-19 از قبيل سرفه يا تب مي‌تواند مشابه علائم آنفولانزا يا سرماخوردگي كه بسيار هم شايع هستند، باشد. 

رعايت نكات بهداشتي دست‌ها (شستشوي مرتب دست‌ها) و بهداشت تنفسي را ادامه دهيد و واكسيناسيون كودكان خود را به موقع انجام دهيد تا كودك‌تان درمقابل ساير ويروس‌ها و باكتري‌هاي بيماري‌زا در امان باشد. 

در مورد ساير عفونت‌هاي دستگاه تنفسي از قبيل آنلفولانزا، اگر خودتان يا كودكتان علائمي دارد،  از همان ابتدا كمك پزشكي بگيريد و سعي كنيد كه از حضور در اماكن عمومي (محل كار، مدارس وسايل نقليه عمومي)خودداري كنيد، تا از سرايت به ديگران جلوگيري شود.  

 

اگر يكي از افراد خانواده علائم بيماري را داشته باشد چه كار بايد كرد؟

اگر شما يا كودكتان تب، سرفه يا تنگي نفس داريد، بايد از همان ابتداي بروز علائم از پزشك كمك بخواهيد. اگر به مناطقي كه COVD-19 در آنجا گزارش شده سفر كرده‌ايد، يا اگر در تماس با فردي بوده‌ايد كه به‌تازگي به يكي از چنين مناطقي سفر كرده و علائم تنفسي دارد، با پزشك خود يا با كارمندان بهداشت تماس بگيريد و موضوع را با آنها درميان گذاشته و مشورت كنيد. 

 

آيا بايستي كودكم را در خانه نگهدارم و به مدرسه نفرستم؟

اگر كودك شما علائم بيماري را دارد، از پزشك كمك بخواهيد و به دستوراتي كه پزشك يا كارمند بهداشتي مي‌دهد عمل كنيد. درغير اينصورت، همچون ساير عفونت‌هاي دستگاه تنفسي از قبيل آنفولانزا، اگر كودكتان علائم بيماري دارد، وي را در خانه بستري كنيد و به خوبي از او مراقبت كنيد و به اماكن عمومي نرويد تا بيماري به ديگران سرايت نكند. 

اگر كودكتان علائمي مثل تب يا سرفه ندارد، و اگر بخشنامه‌اي راجع به بهداشت عمومي يا توصيه‌هاي رسمي مشابه ديگري درخصوص مدارس دريافت نكرده‌ايد، بهتر است كه كودك‌تان را به مدرسه بفرستيد. 

به‌جاي اين كه كودكان را از مدرسه دور نگهداريد، به آنها آموزش دهيد كه دستهاي‌شان را خوب بشويند و اقدامات بهداشتي مربوط به تنفس را در مدرسه و ساير اماكن انجام دهند، از جمله شستشوي مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان به هنگام عطسه يا سرفه با دستمال يا آرنج خم شده، و سپس انداختن دستمال داخل سطل دربسته، لمس نكردن چشم‌ها، دهان يا بيني اگر دست‌ها كاملاً شسته نشده‌اند.    

 

بهترين راه شستن كامل دست‌ها چگونه است؟    

1. شير آب را باز كنيد و دست‌ها را زير آن بگيريد

2. تمام دست‌تان را به صابون آغشته كنيد

3. تمام سطوح دست‌ها را به مدت حداقل 20 ثانيه با صابون بماليد، از جمله پشت دستها، ميان انگشتان و زير ناخن‌ها

4. دست‌ها را كاملاً با آب بشوييد

5. دست‌ها را با دستمال تميز يا حوله يك‌بار مصرف خشك كنيد

6. دست‌ها را مرتب بشوييد، به خصوص قبل از خوردن، بعد از فين كردن، سرفه يا عطسه و دستشويي. 

7. اگر آب و صابون در دسترس نداريد، از ژل شستشوي دست الكلي با حداقل 60 الكل استفاده كنيد. اگر دستان‌تان به صورت مشهود كثيف هستند، حتماً با آب و صابون بشوييد. 

 

به هنگام سفر، چه اقدامات احتياط‌آميزي بايستي براي خانواده‌ام به كار گيرم؟

هركسي كه قصد سفر خارجي دارد، بايستي قبل از سفر راهنماي سفر و نكات ايمني كشور مقصد را درخصوص هرگونه محدوديت ورود، شرايط قرنطينه ورود يا هر توصيه ايمني مربوط به سفر را بررسي كند.  

علاوه بر رعايت اقدامات احتياطي استاندارد به هنگام سفر و به منظور جلوگيري از قرنطينه شدن يا بروز هرمشكلي به هنگام بازگشت به كشور خود، توصيه مي‌شود كه آخرين به‌روزرساني‌ها درخصوص COVID-19 را در وبسايت «انجمن حمل و نقل هوايي بين المللي» ملاحظه فرماييد كه شامل فهرستي از كشورها و محدوديت‌هاي اعمالي مربوطه است.

در حين سفر، والدين بايستي اقدامات بهداشتي استاندارد را براي خود و كودكان‌شان به‌كار بگيرند؛ دست‌هاي خود را مرتب بشويند يا از ضدعفوني‌كننده 60 % الكلي استفاده كنند، بهداشت تنفسي را رعايت كنند (به هنگام عطسه يا سرفه جلوي دهان و بيني خود را با آرنج خم شده يا دستمال بپوشانند و دستمال مصرف شده را هرچه سريع‌تر دور بريزند) و از تماس نزديك با هركسي كه عطسه يا سرفه مي‌كند بپرهيزند. به علاوه، توصيه مي‌شود كه والدين هميشه ژل ضدعفوني كننده دست، دستمال يكبار مصرف، و دستمال مرطوب همراه داشته باشند.

ساير توصيه ها شامل موارد زير است:

به محض ورود به هواپيما يا ساير وسايط نقليه، صندلي­، دسته صندلي، صفحه لمسي مانيتور مقابل‌تان و ... را با دستمال مرطوب تميز كنيد. همچنين وقتي به هتل يا محل اقامت خود و كودك‌تان رسيديد، با استفاده از دستمال مرطوب تمامي صفحه كليدها، دستگيره درها، دستگاه‌هاي كنترل از راه دور، و ... را تميز كنيد.

 

آيا زنان باردار مي‌توانند ويروس كرونا را به جنين خود منتقل كنند؟

هنوز شواهد كافي مبني بر اينكه ويروس بتواند در دوران بارداري از مادر به جنين منتقل شود يا تأثير بالقوه اين بيماري بر روي كودك وجود ندارد. اين موضوع در حال حاضر در دست بررسي است. زنان باردار بايستي موارد احتياطي مقتضي براي محافظت از خود در برابر اين ويروس را به عمل بياورند و چنانچه علائمي مانند تب، سرفه يا تنگي نفس در خود مشاهده كردند، سريعاً به پزشك مراجعه كنند. 

 

آيا مادري كه آلوده به كرونا ويروس باشد، مي‌تواند همچنان به نوازد خود شير بدهد؟

 تمام مادران در مناطق آلوده و پرخطر كه علائمي چون تب، سرفه يا تنگي نفس دارند، بايستي هر چه سريع‌تر به پزشك مراجعه كنند و دستورالعمل‌هايي كه پزشك يا كارمند بهداشت مي‌دهند را رعايت كنند. با توجه به مزاياي تغذيه با شير مادر و نقش كمرنگ شير مادر در انتقال ويروس‌هاي تنفسي، مادر مي‌تواند ضمن رعايت كليه راهكارهاي احتياطي لازم همچنان به شيردهي ادامه دهد.

درمورد مادراني كه علائم بيماري را دارند شيردهي مشكلي ندارد، مشروط بر اين كه به هنگام در آغوش گرفتن كودك و نزديك بودن به كودك (ازجمله هنگام شيردهي) ماسك بزنند، دست‌ها را قبل و بعد تماس با كودك (ازجمله هنگام شيردهي) بشويند و سطوح آلوده را تميز و ضدعفوني كنند – همانند همه مواردي كه وقتي كسي مشكوك به COVID-19 و يا بيماريش تأييد شده باشد در تعامل با ديگران از جمله با كودكان بايستي انجام دهد.

اگر مادر به شدت بيمار باشد، بايستي وي را به دوشيدن شير و دادن آن به كودك با فنجان تميز و/يا قاشق تشويق كرد، و در تمامي اين مراحل همان روش‌هاي جلوگيري از عفونت فوق‌الذكر را نيز رعايت نمايد.

 

يونيسف براي كمك چه كارهايي انجام مي‌دهد ؟

پاسخ فعلي يونيسف تمركز بر حمايت از دولت چين و طيف گسترده‌تري از كشورهاي منطقه آسياي شرقي و اقيانوس آرام است كه بيشترين موارد تاكنون در آنها گزارش شده است. از 9 بهمن، يونيسف 13 تن لوازم، ازقبيل لباس‌هاي محافظ، ماسك، عينك و دستكش براي استفاده كارمندان بهداشتي از راه هوايي ارسال كرده است. محموله‌هاي بيشتري نيز آماده ارسال يوده و يونيسف در حال تعيين مناطق كليدي است كه بيشتر نياز به كمك دارند.

باتوجه به ماهيت غيرقابل پيش‌بيني ويروس و انتشار مداوم آن، يونيسف همچنين با دولت‌ها، همتايان خود در سازمان بهداشت جهاني، و ساير شركاي خود در زمينه تهيه برنامه‌هاي اضطراري در ساير مناطق، به‌ويژه كشورهاي با ساختارهاي بهداشتي ضعيف‌تر و ظرفيت‌هاي محدودتر در مقابله با شيوع بيماري‌هاي اين چنيني، در ارتباط است.        


  
تعداد بازدید:
34
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : اردل - خيابان پرستار - جنب هلال احمر
كدپستي :  8881833965   تلفن : 34344270 -038
دور نگار :  34344276-038
 
تاریخ بروز رسانی 1403/01/28
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal