بیمارستان امام رضا اردل
۱۴۰۳/۱۰/۱
دیابت و انواع آن
انواع دیابت
به طور کلی می‌توان مرض قند را به پنج دسته زیر تقسیم کرد:
دیابت نوع 1
دیابت نوع 2
دیابت بارداری
پیش دیابت
دیابت بی‌مزه
 دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 که به دیابت نوجوانان یا دیابت وابسته به انسولین هم معروف است. این بیماری، نوعی اختلال خودایمنی شناخته می‌شود. در این وضعیت سیستم ایمنی بدن به سلول‌­های تولیدکننده‌­ی انسولین در لوزالمعده حمله می‌­کند و توانایی بدن در تولید انسولین را از بین می‌­برد. حالا به راحتی می‌توانید حدس بزنید در بدن چه اتفاقی می‌افتد. هورمونی به نام انسولین در بدن وجود ندارد که بخواهد قند را به سمت سلول‌های بدن هدایت کند. این نوع مرض قند مادرزادی بوده و به همین دلیل در کودکان بیشتر دیده می‌شود.
 دیابت نوع 2
در دیابت نوع دوم، انسولین در بدن وجود دارد اما به وظیفه خود به درستی عمل نمی‌کند. این بیماری بسیار شایع‌تر از نوع اول است، می‌توانید حدس بزنید چرا؟ پاسخ آن چندان پیچیده نیست. این بیماری به طور مستقیم با سبک زندگی و رژیم غذایی در ارتباط است. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که رابطه خوبی با ورزش ندارند، شیرینی و نوشیدنی‌های صنعتی پای ثابت سفره غذایی‌ آنهاست، اضافه وزن دارند، چاق هستند و سیگار می‌کشند، متاسفانه شرایط را برای ابتلا به قند خون بالا به خوبی فراهم کرده‌اید.
این بیماری بیشتر بزرگسالان را درگیر می‌کند اما شیوع آن در بین کودکان و نوجوانان نیز در حال افزایش است. بی‌تحرکی و دریافت کالری بیش از حد دو فاکتور اصلی برای ابتلای کودکان به این بیماری است.
 دیابت بارداری
دیابت بارداری معمولا در ماه‌های آخر بارداری اتفاق می‌افتد. بروز آن بیشتر با تغییرات هورمونی در ارتباط است. هورمون‌هایی که توسط جفت تولید می‌شود به طور خاص بر روی انسولین تاثیر گذاشته و عملکرد آن را مختل می‌کنند.
پیش دیابت
اگر نتیجه آزمایش خون نشان داده است که در مرحله پیش دیابت هستید، باید بگوییم که شانس آورده‌اید. چون این حرف به این معناست سطح گلوکز در بدن بالاست اما شما هنوز به مرض قند مبتلا نشده‌اید. نکته مهم بعدی این است که اگر فکری به حال سبک زندگی و رژیم غذایی خود نکنید، به این بیماری مبتلا خواهید شد.
دیابت بی مزه
دیابت بی‌مزه، نوعی بیماری مادرزادی است که به دلیل اختلال در غدد درون‌ریز ایجاد می‌شود. این بیماری با تشنگی زیاد و تولید بیش از حد ادرار رقیق همراه است و برای آن درمانی وجود ندارد. برای تشخیص آن باید به لیست فوق متخصص غدد مراجعه کنید. این اختلال در اثر فقدان هورمون ادراری (وازوپرسین) یا مسدودسازی عملکرد آن ایجاد می‌گردد.
از شایع و رایج‌ترین علائم این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
تکرر ادرار
احساس تشنگی شدید و نوشیدن مایعات زیاد
گرسنگی شدید
خستگی زیاد
اختلالات بینایی مانند تاری دید
زخمی که به خوبی ترمیم نمی‌شود.
خشکی دهان
کاهش وزن بی‌دلیل
 علائم دیابت نوع 1
علائم زیر مربوط به دیابت نوع 1 هستند:
گرسنگی بیش از حد
تشنگی بیش از حد
تاری دید
خستگی
ادرار مکرر
کاهش وزن چشم‌گیر در زمان کم
قند خون بالا می‌تواند زمینه را برای بروز کتواسیدوز یا اغمای دیابتی مهیا کند. این عارضه می‌تواند با نشانه‌های زیر همراه باشد. از آن به عنوان یک فوریت اورژانسی یاد می‌شود.
تنفس سریع
خشکی پوست و دهان
چهره سرخ
بوی دهان میوه‌مانند
حالت تهوع
استفراغ یا درد معده
با مشاهده این علائم لازم است با پزشک فوق تخصص غدد مشورت داشته باشید.
 علائم دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 می‌تواند به آرامی ایجاد گردد. علائم ممکن است در ابتدا خفیف بوده و به سادگی از آن صرف‌نظر کرد. علائم اولیه بیماری عبارتند از:
گرسنگی دائم
فقدان انرژی
خستگی
کاهش وزن
تشنگی زیاد
ادرار مکرر
خشکی دهان
خارش پوست
تاری دید
هرچه بیماری پیشرفت کند، علائم آن شدید‌تر و خطرناک‌تر می‌شود. اگر میزان قند خون شما برای مدت طولانی بالا باشد، احتمال دارد علائم زیر را نیز تجربه کنید:
عفونت مخمری
زخم‌هایی که به آرامی ترمیم می‌شوند.
لکه‌های سیاه روی پوست، بیماری که آکانتوز نیگریکانس (تیرگی پوست) نامیده می‌شود.
درد پا
احساس بی‌حسی در نوک انگشتان، یا نوروپاتی
تاریخ به روز رسانی:
1403/02/23
تعداد بازدید:
288
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : اردل - خيابان پرستار - جنب هلال احمر
كدپستي :  8881833965   تلفن : 34344270 -038
دور نگار :  34344276-038
 
تاریخ بروز رسانی 1403/10/01
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal